Sessió #88 - ENTER THE VOID


ENTER THE VOID de Gaspar Noé, 2009, 155 min.

Enter the Void és un viatge psicodèlic a través de la mort, un descens a un món estrany, fosc, aterrador. L'obra de Gaspar Noé es caracteritza per la seva perversa i hipnòtica utilització del sexe i la violència. La posada en escena és un dels punts forts de la pel·lícula, com a teló de fons un Tòquio psicotrònic, al·lucinat, vist a través dels ulls (o clatell) en els diferents estats del protagonista. La càmera comença a moure's i arriba un moment que no saps com és possible que es segueixi movent, travessant parets, volant sobre els núvols, arribant a qualsevol lloc.
L'obra guanyà el premi especial del jurat al Festival de Sitges del 2009, també fou nominada a la Palma d'Or al Festival de Cannes, i rebé bones crítiques al Festival Sundance.


Argument:
L'Òscar i la seva germana Linda han arribat recentment a Tokyo per viure-hi. Ell sobreviu traficant droga, ella treballa d'stripper en un club nocturn. Durant una batussa amb la policia l'Òscar cau ferit per un tret. Encara agonitzant, el seu esperit, fidel a la promesa de no abandonar a la seva germana, rebutja abandonar el món dels vius. El seu esperit vaga ara per la ciutat i les seves visions són cada vegada més caòtiques. (FILMAFFINITY)